Ontdek onze producten

De 10-Year Single Malt van The Belgian Owl is een bewijs van de rijke geschiedenis van het vat waarin hij rijpte. Deze uitzonderlijke whisky, 10 jaar gerijpt, heeft zijn rijpingsperiode doorgebracht in first-fill Bourbon-vaten van Amerikaans wit eikenhout (Quercus alba). Met een alcoholpercentage van 46% is deze handgemaakte, 100% Belgische whisky een voorbeeld van duurzame landbouw en eerlijke handel.

Deze ongeturfde whisky komt uit de regio Haspengouw en wordt gestookt in de historische Caperdonich Pot stills uit 1898. De whisky is vrij van kunstmatige kleurstoffen en koude filtering en biedt een pure en authentieke smaakervaring, rechtstreeks uit de distilleerderij.

Omarm het unieke karakter en de complexiteit van deze opmerkelijke single malt, gemaakt met toewijding aan kwaliteit en ethische productie. Proost op een echt Belgisch meesterwerk!

Een mooie Single Malt uit Belgie.

Geur:

Vanaf de eerste neus komen delicate tonen van geel fruit en vanille naar boven, die de rondheid en heerlijkheid van deze Single Malt aangeven. 

Smaak:

De zachtheid en rondheid in de mond zijn opvallend, en de neus komt terug in dit elixer: intense tonen van vanille en karamel. 

Afdronk:

De afdronk is verrassend lang, met tonen van geroosterd eikenhout, wat de rijpheid van deze Single Malt aangeeft.

Duvel Belgian Golden Ale vaten zijn gebruikt om de Teeling small batch extra te laten rijpen, wat heeft geresulteerd in een unieke whiskey vol natuurlijk karakter.

Neus: Rijke karamel en gestoofde appels, gebakken brood, hints van hartige marmelade en gouden mout met een vleugje kokosnoot en kruiden.

Smaak: Gestoofde perrn, nectarine en een licht bittere hoppigheid vermengen zich met kruiden, buttetscotch en zachte eikenhouten tannines.

Afdronk: Medium met verfrissende diepe moutige zoetheid en citrus, peperkoekkoekjes en aanhoudende kruiden.

De nieuwste limited edition whisky van de Schotse producent Compass Box combineert zoetheid met turfrook. De nieuwe blended malt, genaamd Secrets of Smoke, lijkt ‘de lagen van smaak te decoderen die niet vaak worden geassocieerd met geturfde Schotse whisky’, hoewel Caol Ila single malt rijpte in Palo Cortado Sherry-gekruide butts; Laphroaig finishte in Marsala barriquesl en Compass Box’s The Peat Monster blended whisky finishte in second-fill rode wijnvaten. De whisky werd vervolgens gebotteld op 52% alc. en gelimiteerd tot 9.792 flessen wereldwijd.

De tonen van Secrets of Smoke zouden zoete fruitige, romige en bloemige kenmerken vertonen die niet vaak worden geassocieerd met geturfde Schotse whisky, met aroma’s van geroosterde marshmallow, honing, boterachtige peren en karamel in de neus. Het gehemelte wordt beschreven als ‘olieachtig en kruidig’ met peer, perzik en meloen, gevolgd door een ‘lange chocoladeachtige en turfachtige’ afdronk.